Sóska-turmix

Gyerekkoromban találkoztam utoljára ezzel a növénnyel, amikor a nagyszüleim háza mögött levő mezőn sétáltam. Érthető, hogy mekkora meglepetést váltott ki amikor megláttam a piacon.

Meglepetésemben annyira elbambultam a kofa előtt állva és a sóskára bámulva, hogy jóformán azonnal elkezdte leengedni az árát. Mire rájöttem miről beszél, már féláron felkínálta a kb. egy liternyi sóskát — nem tudom ez hány gramm lehet.

No, de mi is készüljön belőle? Turmix! Legalábbis abból ami maradt miután jónéhány levelet elrágcsáltam a szerzeményemből.

Hozzávalók:

  • sóska
  • víz

És persze egy turmixgép.

Az ilyen nagy levelű növények turmixolásának titka az, hogy előtte fel kell aprítani a leveleket. A lényeg, hogy leginkább keresztirányban kell elvágni őket, több helyen is elvágva a közepén húzódó keményebb levélnyelet. Ezt azért ajánlom, mert különben könnyedén feltekeredhet a turmixkésre, ahelyett, hogy összedarabolódna.

A feldarabolt leveleket tedd a turmixba és öntsd fel vízzel, ami épp csak ellepi a sóskát, majd indítsd be a turmixgépet.

Kevesebb, mint egy perc alatt kész is van a sóska-turmix. Az italnak különös élénk zöld színe, és — meg fogsz lepődni — kesernyés, savanykás sóska íze lesz.

One thought on “Sóska-turmix”

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.