Névjegy

Előd vagyok, a weboldal létrehozója és szerkesztője. Amatőr futó és szakács vagyok, akit érdekelnek a futóversenyek és a konyhatrükkök egyaránt.

Több évnyi sportolás és főzőcskézés alatt rengeteg tapasztalatot szereztem, amit ezen a weboldalon keresztül osztok meg.

Magyarul.

Történetemet részletesen a Jó példával elől járni – egy tett óriási hatása bejegyzésben olvashatod el.

Sportolás

Futásaim során törekszem a lehető legjobb teljesítmény elérésére a legegyszerűbb módon. Komoly figyelmet fordítok egy hatékony technika kialakítására és fenntartására.

Számos könyvet olvastam és filmet néztem meg futással, étrenddel és kiegészítő edzésekkel kapcsolatban, sok olyant is, amik nem jelentek meg magyar nyelven.

Nagyon érdekel a futás hatása az emberi szervezetre. Nem csak vakon követem az edzésterveket, próbálom megérteni azokat és tapasztalataim alapján kialakítani a sajátjaimat.

Futásaimat erőnléti edzésekkel és nyújtásokkal egészítem ki, kiegészítő sportként nagy kedvencem a jóga és a kerékpározás, telente a korcsolyázás.

Étkezés

Amit megeszünk nagyban befolyásolja életünket, ezért törekszem egy egészséges étrendet követni, amely könnyen összeállítható és könnyen beszerezhető alapanyagokból áll.

Úgy gondolom, hogy annak amit megeszünk sokkal nagyobb hatása van az egészségünkre, mint a sportolásnak.  Így az étkezés nálam kiemelt fontosságú és a táplálót mindig többre tartom, mint a finomat — habár a kettő a legtöbb esetben nem zárja ki egymást.

Szeretem hamar összeállítani a kajáimat. Mivel sokat eszem a sport miatt lényeges, hogy minél kevesebb időt töltsek a konyhában, így a legtöbb étel amit eszek pár perc alatt összedobható.

A sport és az étrend közötti kapcsolat nagyon szoros, így amatőr sportolók számára kivitelezhető étrendeket is kipróbáltam.

A tipikus hétköznapi ember étrendjének már több éve búcsút intettem, többféle étrendet kipróbáltam az erősen húsfüggőektől a vegetáriánusig és vegánig, amíg megtaláltam a számomra megfelelőt, a sajátomat.

Egy hosszútávfutó kalandjai az utakon és a konyhában.