Felkészülésem a Budapest Maratonra: második hónap

Csak úgy repül az idő, újabb hónap telt el és egyre közelebb kerül a maraton időpontja. Itt az ideje újabb áttekintésnek.

Az elmúlt négy hét minden volt, csak olyan nem amilyennek szerettem volna, sok minden hátráltatott és az is lehet, hogy elúszik az idei maraton.

A felkészülésem első hónapjáról az összefoglaló itt olvasható.

Már teljes erőbedobással folyt a felkészülésem, heti hat alkalommal szaladtam, ebből három laza és három kemény edzéssel.

Az ötödik hét gond nélkül telt el, csak egy apró változtatást kellett alkalmazzak, hogy beleférjen egy 10 kilométeres terepfutóverseny a Hójában. A heti megtett távom 68 kilométer volt, de a verseny miatt jóformán minden edzésemet nagyon komolyan vettem.

A felkészülés hatodik hete kicsit nehezen indult, kétszer futottam neki egy 10 kilométeres könnyű futásnak, de mindkétszer megvert az eső. A hét közepén levő tempós futásom is silányra sikerült, kiütött rajtam a fáradtság és egyszerűen nem volt erőm gyorsan szaladni.

A heti össztáv 71 kilométer lett, ezt készültem 80 kilométer fölé vinni a következő hetekben.

A hetedik hét padlóra küldött. Előbb a kezemet vágtam el, ami miatt pár napot kihagytam, szerencsére hamar gyógyult és hétvégén már részt tudtam venni a Szentgyörgyi félmaratonon, amit szandálban szaladtam végig.

A verseny számomra sérüléssel végződött, a lábfejem sérült és már akkor tudtam, hogy ez egy-két nap alatt nem fog elmúlni. A heti össztáv alig 52 kilométer volt.

Sajnos igazam lett, a sérülés teljesen kivont a forgalomból, nemhogy futni, de még gyalogolni sem tudtam pár napig. Így a nyolcadik felkészülési hét futás nélkül telt el, örültem, hogy hétvégére legalább sántikálva tudtam járni.

A Székely Szupermaratont, ami az idén csak Székely Maraton néven szerepelt, természetesen kihagytam.

A kilencedik héten se került futócipő a lábamra, de már legalább nem fájt a lábam, így újra elkezdtem tornászni és hétvégére a bringám is előkerült.

Hihetetlen, hogy pont akkor sérültem le, amikor csúcsformában éreztem magam. A pontos okát sajnos azóta sem tudom, de a jelek biztatóak és közel a gyógyulás időpontja.

Az elkövetkező időszakban szépen visszaállok a futásra, bicajozással és tornával tartom kondiban magam és fokozatosan emelem a távokat, amiket lefutok.

Szeptemberre újra jó formában kell legyek, hiszen egy halom verseny vár rám: Budapest Félmaraton, bükki félmaraton és a cégek csatája Kolozsvár belvárosában.

3 thoughts on “Felkészülésem a Budapest Maratonra: második hónap”

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.