Címke: Vivicittá

Vivicittá Félmaraton: újra megtalálni a futás iránti szenvedélyt

Vivicittá, a kedvenc budapesti versenyem. A tavaszi hangulat és időjárás, a Margit-sziget, a barátok és a változatos hosszúságú távok teszik számomra izgalmassá ezt a futófesztivált. Az idén szaladtam le harmadszorra ezt a félmaraton, és akárcsak az előző években, nagyon tetszett.

Az idei Vivicittá számomra egy különleges fordulópont, ott találtam meg amit évek óta elvesztettem — a szenvedélyemet a futás iránt. Itt sikerült újra akkora élvezettel futni, mint anno öt-hat évvel ezelőtt, a futókarrierem kezdetén. Minden percét élveztem és arcomról nem lehetett letörölni a fülig érő vigyort.

Ez mögött is sok munka áll és sok kísérletezés. Végre sikerült fejben is ott lenni, maximálisan a futásra figyelni, és örülni minden megtett lépésnek.

Ezenkívül lehetőségem volt sok régi és új baráttal találkozni, az esős Anglia után naphosszat élvezni a napsütést, és a verseny győztesével, olimpikonunkkal, Csere Gáspárral is elbeszélgetni.

Vivicittá Félmaraton: újra megtalálni a futás iránti szenvedélyt bővebben…

1:25 órás egyéni legjobb idő a Vivicittá Félmaratonon

A múlt hétvégén újra a Budapest Vivicittá futóversenyen vettem részt. Két év után tértem vissza ide, mert annyira megtetszett akkor, hogy muszáj volt még egyszer teljesítsem.

Ősz óta nem szaladtam versenyen, csak alapoztam és készülgettem a májusi maratonomra. Így érthető, hogy teljesen ki voltam éhezve egy jó versenyre, amin beleadhatok apait-anyait.

És ez sikerült is. Minden tökéletesen összeállt a verseny napjára és leszaladtam életem leggyorsabb félmaratoni távját!

A verseny sok mindent tartogatott számomra, örültem, hogy részt vehetek rajta. Ott voltak a csapattársaim az evopro SC-től, a Margit-szigeten fergeteges hangulat uralkodott egész nap, tökéletes volt az időjárás és profi volt a rendezés.

Ez volt az első versenyem ahol sportórát és pulzusmérő övet viseltem, melyek nagy segítségemre voltak verseny közben és az utólagos elemzés során is.

És a verseny után az orvosi sátorral is megismerkedtem.

1:25 órás egyéni legjobb idő a Vivicittá Félmaratonon bővebben…

Vivicittá Félmaraton: kitűnő hangulatú tavaszi verseny

Kevesebb, mint egy hónap van hátra az idei budapesti rendezésű Vivicittá Félmaratonig, melyen az idén is részt veszek.

Anno két évvel ezelőtt bővítették ki a Vivicittá távjait a félmaratoni távval. Habár tavaly kihagytam, de a tavalyelőttiről sok kellemes emlékem maradt és úgy érzem megéri visszatérni.

Számomra ez volt az első félmaraton, legalábbis ami a versenyeket illeti. Edzéseken többször is megfutottam ezt a távot és fél évvel a Vivicittá előtt a maratoni távot is teljesítettem.

Közvetlenül a maraton után négyesváltóban is szaladtam maratont, így a negyed és a teljes maratoni táv közül hiányzott a félmaraton, amit a Vivicittán pótoltam. Ez egy félmaraton sorozatot indított el nálam és négy hónap alatt zsinórban négy félmaratont teljesítettem.

Bátortalanul álltam hozzá a versenyhez és épp csak teljesíteni akartam a távot, de végül sikerült felülmúlnom magam és egy jó szereplést produkálnom.

Vivicittá Félmaraton: kitűnő hangulatú tavaszi verseny bővebben…