Címke: váltóverseny

Tűzszekerek – Chariots of Fire – váltóverseny: sportszerűségből bukás

A Chariots of Fire, magyarul Tűzszekerek, futóverseny az azonos című filmről kapta a nevét. A film két brit futót mutat be, akik Cambridge-ben az 1924-es olimpiai játékokra készülnek. Ha mást nem is, a film zenéjét a Vangelis-től mindenki ismeri.

A történet egyik legfontosabb része, hogy a Cambridge Egyetem részét képező Trinity főiskola udvarán szaladnak körbe egy 341 méteres útvonalon, miközben az óra elüti a déli 12-t — 43 másodperc alatt. Ezt csak nagyon keveseknek sikerül teljesíteni.

Ez ihlette meg a futóverseny szervezőit, akik egy hatfős váltóversennyel álltak elő, mely a Cambridge központjában levő, az Egyetemhez tartozó főiskolákat érinti. Hossza 1,7 mérföld, azaz 2,7 kilométer.

Ezen vettünk részt a munkatársaimmal és szépen helytálltunk. Számomra ez a verseny örökre emlékezetes marad, mivel szaladás közben fellökött az egyik futó és keményen felnyaltam az aszfaltot.

Tűzszekerek – Chariots of Fire – váltóverseny: sportszerűségből bukás bővebben…

Felkészülésem az olimpiai maraton és félmaraton váltóversenyre

Lassan-lassan véget ér a tavasz, de előtte még vár rám egy verseny, méghozzá a budapesti Olimpiai maraton és félmaraton váltóversenye.

A verseny maratoni és félmaratoni váltócsapatokat, illetve egyéni félmaratont futókat fogad.

Mi csapatunkkal a maratoni távnak vágunk neki vasárnap reggel és fejenként 7 kilométert futva próbáljuk kihozni a maximumot magunkból és beférkőzni a három órás idő alá.

A hosszú, hideg tél miatt a futást csak áprilistól kezdtem el rendszeresen. Bemelegítésnek jól jött a kolozsvári maraton, amire a felkészülésem elég foghíjasra sikerült, de az eredményemmel így is elégedett vagyok.

Miután elmúlt az izomláz már ki is szúrtam a következő versenyem, mégpedig a fentebb említett váltóversenyt.

Ez a felkészülési idő egy hét hetes időszakot jelent, amit három részre bontottam:

Felkészülésem az olimpiai maraton és félmaraton váltóversenyre bővebben…