Címke: teszt

Valóban működik a Hanson testvérek maratoni edzésterve?

Az átlagtól kissé eltérő, haladó amatőr sportolók számára készített maratoni edzéstervet a Hanson testvérpár. Ezt hívják Hansons edzéstervnek.

Ezt az edzéstervet használtam két maratonra való felkészülésem során is, a tavaly őszi Budapest Maratonra és az idén tavaszi Prága Maratonra.

Itt megosztom veled tapasztalataimat összefoglalva. Megtudhatod, hogy miért tartottam sikeresnek a tavalyi év során és választottam újra ezt az edzéstervet a tél során, illetve azt, hogy miért hidegültem el tőle a második alkalmazás után.

Felkészüléseimről eddig is részletesen írtam. A Budapest Maratonnal kapcsolatban ezeket a bejegyzéseket érdemes elolvasnod:

A Prága Maratonra már nem a hónapok, hanem a felkészülés szakaszai szerint bontottam szét a beszámolóimat:

Valóban működik a Hanson testvérek maratoni edzésterve? bővebben…

Vivobarefoot Neo Trail futócipő 1000 kilométer használat után

Pár hónapja vásároltam a Vivobarefoot Neo Trail terepre tervezett futócipőt és jóformán első látásra — pontosabban futás után — megszerettem. Eddigi legjobb cipőm.

A cipőválasztás nagy mizéria lehet, főleg ha az embernek elüt a lábfeje az átlagtól. Sok kipróbált futócipő után találtam rá erre és teljesen elégedett vagyok vele.

Ez nem azt jelenti, hogy számodra is jó lesz!

Ritka olyan tesztet találni, ahol nem egy vadonatúj vagy keveset használt cipőt mutatnak be. Én most megpróbálom ennek az ellenkezőjét: 4 hónap és 1000 kilométer használat után leírni a tapasztalataimat erről a lábbeliről.

Így fény derülhet a cipő élettartamára, gyenge és erős pontjaira és strapabíróságára.

Vivobarefoot Neo Trail futócipő 1000 kilométer használat után bővebben…

Kalenji kulacstartó deréköv teszt

Egy futó számára az egyik legnagyobb nyűg, hogy hogyan visz magával vizet, vagy bármilyen más folyadékot.

Erre keresem az ideális megoldást, ami kényelmes, könnyen kezelhető és elegendő vizet tudok magammal vinni egy két-három órás futáshoz is.

Az elején az egyszer használatos fél literes vizes palackkal kezdtem, majd egy kézben hordható, strapabíróbb kulacsra váltottam. Ez sok-sok esetben jó volt, de mindig egy kicsit kényelmetlen volt fogni.

A tavaly próbálkoztam az ivótartályos hátizsákkal, de sajnos egy futás után az őrületbe kergetett. Azonkívül kifejezetten bonyolult feltölteni, kimosni, felkötni és használni.

Az idén a deréköv volt a soron, méghozzá a Kalenji-től. Olcsó, egyszerűen használható és nem foglalja el az ember kezét.

Sajnos ez is csak egy futást ért meg nálam.

Kalenji kulacstartó deréköv teszt bővebben…