Címke: Szent Anna-tó

Tusnád Félmaraton: “Őrültként jöttél le a hegyről!”

A címben olvasható mondattal köszöntött a célban az a futó, akivel a 10. helyért versengtünk az idei Tusnád Félmaraton utolsó kilométerén. Természetesen ezt dicséretnek szánta.

Két év telt el azóta, hogy legutóbb részt vettem ezen a versenyen. Akkor nagyon tetszett úgy a táj, mint a szervezés, és az, hogy szülőföldemen szaladhatok.

Az idei még jobbra sikerült, a szervezés nagyot lépett előre két év alatt. A futók száma is megduplázódott azóta.

A táv maradt 23 kilométer, 1000+ méter szintemelkedéssel — Tusnádfürdőtől a Szent Anna-tóig. A Kékes Csúcsfutásnál körülbelül kétszer nehezebb versenyről van szó.

Céljaim között szerepelt, hogy felülmúljam tavalyelőtti önmagamat, pulzus alapján lőjem be a sebességemet — tempó helyett —, és a lehető legtöbb futóval megismerkedjem.

Tusnád Félmaraton: “Őrültként jöttél le a hegyről!” bővebben…

Tusnád Félmaraton: hegyek, erdők és a Szent Anna-tó

Hétvégén rendezik meg a Tusnád Félmaratont, ahol két éve is szaladtam és annyira megtetszett, hogy mindenképp vissza akartam térni ide.

A versenyre készülődve nosztalgiáztam egy keveset, eszembe jutott milyen is volt tavalyelőtt és ennek a részleteit megosztom veled.

A táv 23 kilométer hosszú volt és az útvonal Tusnádfürdőről indulva Sepsibükszádon keresztül jutott el a Szent Anna-tóhoz. Néhány száz métert leszámítva végig aszfaltúton szaladtunk.

Egyéniben, illetve háromfős váltócsapatban lehetett teljesíteni a távot.

A valódi kihívás a versenyben az a szinte folyamatos emelkedő, hiszen fel kell jutni a katlan peremére, majd az utolsó két kilométeren egy nagyon meredek szerpentinen lejutni a tóhoz.

Körülbelül 1200 m szintemelkedés és 900 m ereszkedés fogadta a futókat.

Ez akkor nekem nem mondott semmit, hiszen ez volt az első versenyem, ahol szintkülönbséggel kellett számolni. Kicsit több, mint egy éve szaladtam rendszeresen, így zöldfülű voltam — természetesen teljesen mást hittem magamról.

Tusnád Félmaraton: hegyek, erdők és a Szent Anna-tó bővebben…