Címke: Sepsiszentgyörgy

Szentgyörgy Félmaraton: korosztályos 3. hely

A megszokott július helyett az idén szeptemberre csúszott a verseny időpontja. Ezáltal a nyári meleg helyett őszi hideg fogadott, ami talán az egyik oka annak, hogy kevesebben vettek részt ezen a futáson.

Tavaly ott voltam, és mindenkitől eltérően szandálban szaladtam. Kísérletező kedvemben voltam, a tipikus futócipőtől egészen a minimumig lementem pár hónap alatt, amíg megtaláltam az aranyközéputat. A dolog nem végződött jól, lesérültem és egy hónapra kivontam magam a forgalomból.

Az idén már megvolt a bejáratott futócipőm, amiben hónapokig edzettem, versenyeztem. Mondhatni megtaláltam a számomra ideális lábbelit, így már nem kellett ezzel variáljak.

Sokáig gondolkodtam, hogy tempó vagy pulzus alapján lőjem be a sebességemet, aztán a döntést meghozta helyettem az elektronika. Pár nappal a verseny előtt, az elemcserétől a pulzusöv bemondta az unalmast. Nem tagadom, örömmel dobtam be a fiókba, fél év alatt se tudtam megszokni és a hasznosságát illetően is egyre több volt bennem a kétség.

És a sok technika helyett előkerült régi jó barátom is, aki évekig segítette a munkámat: az érzés alapú futás!

A szervezés javult, a kis csapat kihozta a maximumot a lehetőségeikből és látszott rajtuk, hogy szívvel-lélekkel csinálták — ez sokszor többet jelent, mint ha minden tökéletes lenne.

Szentgyörgy Félmaraton: korosztályos 3. hely bővebben…

Szentgyörgy Félmaraton: huarache szandál és sérülés

Szombaton rendezték meg a tizenegyedik szentgyörgyi félmaratont.

Egy 3,5 kilométer hosszú útvonalon kellett szaladni a városközpontban. A távot lehetett teljesíteni egyéniben, háromfős váltóban, kerekesszékkel és hand-bikekkal, illetve görkorcsolyában.

Bevállaltam egyéniben a félmaratont, de hogy érdekesebb legyen, futócipő helyett egy vékony, minimalista szandálban szaladtam! Ez volt az első versenyem, ahol élesben is kipróbáltam a szandálokat.

Számomra újdonság volt a görkorcsolyás versenyzők jelenléte, ilyet még nem láttam. Nagyon gyorsan suhantak, kevesebb, mint 45 perc alatt teljesítették a távot.

Szentgyörgy Félmaraton: huarache szandál és sérülés bővebben…