Címke: Kolozsvár

Crosul Companiilor: első dobogós helyezésem egy futóversenyen

Tavaly ősszel rendezték meg Kolozsváron a cégek közötti futóversenyt, a Crosul Companiilor-t. Számomra egyszerű vasárnap délelőtti kocogásnak indult, aztán nagyszerű vége lett.

A táv 5 km, a városközpontban három kör, amit csapatban kellett teljesíteni. A lényeg az, hogy a csapat három tagja együtt szaladjon, nem váltóban — a tagok közötti távolság soha nem lehet több öt másodpercnél. A csapat tagjai ugyanannál a cégnél kell dolgozzanak.

Mivel nem vehetnek részt olyanok, akik nem dolgoznak, illetve a profik nevezése sem engedélyezett, a mezőny nem épp a legerősebb.

Jóformán az utolsó pillanatban iratkoztunk be. Nem volt semmilyen különösebb célunk, de ennek ellenére keményen hajtottunk. A sikeres eredménnyel leginkább magunkat leptük meg.

Crosul Companiilor: első dobogós helyezésem egy futóversenyen bővebben…

Felkészülésem az olimpiai maraton és félmaraton váltóversenyre

Lassan-lassan véget ér a tavasz, de előtte még vár rám egy verseny, méghozzá a budapesti Olimpiai maraton és félmaraton váltóversenye.

A verseny maratoni és félmaratoni váltócsapatokat, illetve egyéni félmaratont futókat fogad.

Mi csapatunkkal a maratoni távnak vágunk neki vasárnap reggel és fejenként 7 kilométert futva próbáljuk kihozni a maximumot magunkból és beférkőzni a három órás idő alá.

A hosszú, hideg tél miatt a futást csak áprilistól kezdtem el rendszeresen. Bemelegítésnek jól jött a kolozsvári maraton, amire a felkészülésem elég foghíjasra sikerült, de az eredményemmel így is elégedett vagyok.

Miután elmúlt az izomláz már ki is szúrtam a következő versenyem, mégpedig a fentebb említett váltóversenyt.

Ez a felkészülési idő egy hét hetes időszakot jelent, amit három részre bontottam:

Felkészülésem az olimpiai maraton és félmaraton váltóversenyre bővebben…

Kolozsvár Maraton: váltóban az igazi

Április 21-én került megrendezésre a harmadik kolozsvári maraton. Az idei szervezés volt az eddigi legjobb és lassan-lassan a verseny kezdi kinőni gyermekbetegségeit.

Az útvonal a Cluj Arena nevű stadionból indult és egy 10,5 kilométeres kört tett meg a városban — a maratonisták négyszer, a félmaratonisták kétszer, a váltótagok egyszer-egyszer kellett végigfussanak rajta. Nagyrészt minden úton oda-vissza vezetett, így valójában a város utcáinak egy 5-6 kilométernyi részét érintette, ezáltal kevés látnivaló akadt útközben.

A futók a nagy park — Sétatér — mellett elhaladva jutottak be a belvárosba, elszaladtak a Fő tér mellett, ahol a Mátyás-szobrot és a Szent Mihály templomot láthatták, majd újra a nagy parkot érintve jutottak el a magyar opera és színház épületéhez. Innen az útvonal a Szamos partján vezetett tovább, majd visszatért a stadionba.

Kolozsvár Maraton: váltóban az igazi bővebben…