Címke: hátizsák

Salomon Skin Pro 10+3 Set: mellényszerű ivótartályos hátizsák

A Salomon Skin Pro 10+3 Set egy ivótartályos, mellényszerű, rugalmas anyagokból készült futó-hátizsák. A hátizsák sokoldalúságát az űrtartalmának növelhetősége, a váll- és tartópántok  hosszának állíthatósága, a rengeteg zseb és a sok kiegészítő adja.

Minden futó életében elérkezik az idő, amikor beszerez egy hátizsákot. Habár már régóta birtokolom a Kalejni Short Trail hátizsákját, az nem felelt meg a céljaimnak amikor eldöntöttem, hogy szaladva fogok munkába ingázni.

A Salomon Skin Pro 10+3 Set minden elvárásomnak megfelel és már bő fél éve nyúzom napi szinten, legyen szó futásról, túrázásról, bevásárlásról vagy egy rövid sétáról a falunk melletti mezőn.

Számomra teljesen bevált.

Salomon Skin Pro 10+3 Set: mellényszerű ivótartályos hátizsák bővebben…

Kalenji Short Trail ivótartályos hátizsák teszt

Két éve birtoklom a Kalenji ivótartályos hátizsákját. Habár ezalatt kevesebbet használtam, mint terveztem, mégis hasznos társammá vált. Igaz, nem a futásoknál, hanem a bringázásoknál.

Nyáron mindig nagy gond, hogyan vigyek magammal vizet a hőségben. Amíg parkok vagy borvizek közelében szaladok, kerül egy-egy kút, ahol inni tudok. Viszont amikor terepen futok vagy a közeli falvakban, muszáj vizet vinnem magammal.

Mindig is a fél literes kézi kulacsok voltak a társaim, de szerettem volna áttérni hátizsákra, hogy felszabadítsam a kezeimet.

Ekkor jött képbe a Kalenji kisebbik, Short Trail nevű hátizsákja.

Kalenji Short Trail ivótartályos hátizsák teszt bővebben…

Kalenji kulacstartó deréköv teszt

Egy futó számára az egyik legnagyobb nyűg, hogy hogyan visz magával vizet, vagy bármilyen más folyadékot.

Erre keresem az ideális megoldást, ami kényelmes, könnyen kezelhető és elegendő vizet tudok magammal vinni egy két-három órás futáshoz is.

Az elején az egyszer használatos fél literes vizes palackkal kezdtem, majd egy kézben hordható, strapabíróbb kulacsra váltottam. Ez sok-sok esetben jó volt, de mindig egy kicsit kényelmetlen volt fogni.

A tavaly próbálkoztam az ivótartályos hátizsákkal, de sajnos egy futás után az őrületbe kergetett. Azonkívül kifejezetten bonyolult feltölteni, kimosni, felkötni és használni.

Az idén a deréköv volt a soron, méghozzá a Kalenji-től. Olcsó, egyszerűen használható és nem foglalja el az ember kezét.

Sajnos ez is csak egy futást ért meg nálam.

Kalenji kulacstartó deréköv teszt bővebben…