Címke: felszerelés

Salomon Skin Pro 10+3 Set: mellényszerű ivótartályos hátizsák

A Salomon Skin Pro 10+3 Set egy ivótartályos, mellényszerű, rugalmas anyagokból készült futó-hátizsák. A hátizsák sokoldalúságát az űrtartalmának növelhetősége, a váll- és tartópántok  hosszának állíthatósága, a rengeteg zseb és a sok kiegészítő adja.

Minden futó életében elérkezik az idő, amikor beszerez egy hátizsákot. Habár már régóta birtokolom a Kalejni Short Trail hátizsákját, az nem felelt meg a céljaimnak amikor eldöntöttem, hogy szaladva fogok munkába ingázni.

A Salomon Skin Pro 10+3 Set minden elvárásomnak megfelel és már bő fél éve nyúzom napi szinten, legyen szó futásról, túrázásról, bevásárlásról vagy egy rövid sétáról a falunk melletti mezőn.

Számomra teljesen bevált.

Salomon Skin Pro 10+3 Set: mellényszerű ivótartályos hátizsák bővebben…

New Balance Minimus MR00 utcai futócipő két év használat után

Az MR00 nevű cipő a New Balance első próbálkozása a megemelt sarok nélküli minimalista futócipők terén — azaz a talpa mindenhol egyformán 12 milliméter vastag.

Egy időben szereztem be az MR00 utcai és az MT10 terepfutócipőt, és habár mindkettő a Minimus családba tartozik, nagyon kevés hasonlóság fedezhető fel közöttük.

Akárcsak az MT10 esetében, itt is a Vibram-ot hívták segítségül a talp elkészítéséhez, amihez egy különös, teljesen egyedi felsőrészt ragasztottak hozzá.

Mindent megpróbáltam ezzel a cipővel, de sehogy se tudtam megszeretni, alig néhány hónap és 500 kilométer után nem kínoztam tovább a lábam vele. Viszont sikerült új szerepkört találnom neki, és táncolásra vagy hétköznapi sportcipőként több, mint egy évig használtam.

New Balance Minimus MR00 utcai futócipő két év használat után bővebben…

6 érv az “ajándékpólók” ellen

Ha futóverseny, akkor ez a két dolog biztosan beugrik az embernek róla: befutóérem és ajándékpóló. Ez a kettő szinte minden verseny velejárója, hasznosságuk viszont megkérdőjelezhető.

Most az ajándékpólóra szeretnék kitérni. Az idézőjel nem véletlen a címben, kétségeim vannak afelől, hogy mennyire tekinthető ajándéknak egy ilyen póló.

És talán nem vagyok egyedül a véleményemmel. Egy-egy nagyobb versenyen több ezer ilyen rövid ujjút is szétosztogatnak, mégis csak elvétve lehet bárkit is találni, aki viselné.

Sosem szerettem ezeket a pólókat, sem a minőségük, sem a kinézetük nem felel meg az igényeimnek. Szükségem egyáltalán nincs rájuk. Egy értelmetlenül legyártott termék, ami nyűg a nyakamon.

És mégis, bármilyen versenyre nevezek, a póló ott virít a kezdőcsomagban.

6 érv az “ajándékpólók” ellen bővebben…

Kalenji Short Trail ivótartályos hátizsák teszt

Két éve birtoklom a Kalenji ivótartályos hátizsákját. Habár ezalatt kevesebbet használtam, mint terveztem, mégis hasznos társammá vált. Igaz, nem a futásoknál, hanem a bringázásoknál.

Nyáron mindig nagy gond, hogyan vigyek magammal vizet a hőségben. Amíg parkok vagy borvizek közelében szaladok, kerül egy-egy kút, ahol inni tudok. Viszont amikor terepen futok vagy a közeli falvakban, muszáj vizet vinnem magammal.

Mindig is a fél literes kézi kulacsok voltak a társaim, de szerettem volna áttérni hátizsákra, hogy felszabadítsam a kezeimet.

Ekkor jött képbe a Kalenji kisebbik, Short Trail nevű hátizsákja.

Kalenji Short Trail ivótartályos hátizsák teszt bővebben…

Befőttes gumival a futás közbeni kulcscsörgés ellen

Biztos nálad is felmerült a probléma, hogy mit csinálj a kulcscsomóddal futás közben, hogy ne csörögjön a zsebedben minden lépésednél. És hogy ne veszítsd el útközben.

Engem nagyon zavar, ha zörögnek a zsebemben a kulcsok, minden lépésemnél hallom őket. Elterelik a figyelmem, nem tudok annyira elmélyülni az edzésben vagy a táj csodálásában.

Sőt, kicsit úgy is szoktam érezni magam ilyenkor, mint egy birka vagy tehén, kolomppal a nyakán, hogy mindenki tudja merre járok.

Nagyon egyszerű és olcsó megoldást találtam a problémára. Minden háztartásban előfordul befőttes gumi, ezzel pedig nagyon jól össze lehet fogni a kulcsokat.

Befőttes gumival a futás közbeni kulcscsörgés ellen bővebben…

Kalenji nyári futóruházat: atléta és rövidnadrág teszt

A Kalenji márkán belül találhatjuk meg az olcsó, de mégis használható futáshoz készült ruházatot és felszerelést. Ezen a nyáron egy-egy ilyen márkájúrövidnadrágot és atlétát használtam, nagy megelégedéssel.

Mondanom sem kell, hogy ez férfiviselet, pályán és aszfalton szaladó hosszútávfutók legnépszerűbb öltözete az ilyen típusú rövidnadrág és atléta.

Kicsit fenntartásaim voltak a márkával szemben, mivel az ivótartályos hátizsákkal és a kulacstartó derékövvel is befürödtem. Olyan rövid ujjú pólóm is volt ettől a márkától, amit pár használat után cafatokra téptem — igaz az a lehető legolcsóbb termékük volt, viszont a kicsit drágábbak beváltak.

Leginkább azt szeretem ebben a márkában, hogy a ruházatuk mérete tökéletesen illik rám. A híresebb márkák ruházatai valahogy nagyok rám, sok esetben XS-est kellene ezekből vásároljak, de olyant még egy üzletben sem találtam.

Az ár sem elhanyagolható tényező, hiszen futóruházatuk harmadannyiba kerül, mint például egy Nike vagy Adidas.

Kalenji nyári futóruházat: atléta és rövidnadrág teszt bővebben…

9 dolog amit az idei 2014 kilométer futás során tanultam

A tavaly találkoztam először azzal, hogy a futók szeretnek egy évben annyi kilométert — vagy mérföldet — szaladni, mint az aktuális évszám. Ezt valahogy mindig egy furcsa célnak tartottam, és az idén, jóformán anélkül, hogy különösebben érdekelt volna, összejött.

Már az ezredik kilométeremet szaladtam márciusban, amikor felmerült bennem ennek a lehetősége és amolyan sokadik célként bekerült a tudatomba.

Télen a versenyekre való felkészülés, tavasszal pedig a versenyeké volt a szerep, és közben csak gyűltek és gyűltek a kilométerek. Volt ebben alapozás, résztávozás, hegyi futás, terepfutás, maraton és félmaraton is.

Fél év alatt összejött a 2014 kilométer, ami alatt sokat tanultam, úgy önmagammal, mint a környezetemmel kapcsolatban.

9 dolog amit az idei 2014 kilométer futás során tanultam bővebben…